Veterinärbesök med Krille

Veterinärbesöket med Krille gick bra. Han var superduktig där inne, lät veterinären känna på benet och tandköttet utan att få några utbrott. Han varnade bara litegrann. Veterinären var hur bra som helst också, så jag tror Krille kände sig trygg med honom och sköterskorna som hanterade honom.
 
När vi kom dit berättade jag om allting som varit med benet. Att han nu varit halt i ungefär 2 veckor och att jag var hos veterinären den 17 februari för att kolla honom då. Jag berättade att de hittade bitsår och att vi åkte hem och fick metacam och antibiotika utskrivet till honom. Och sen berättade jag att han ibland går helt som vanligt och i nästa stund hoppar han på tre ben. Jag sa också att han ibland även haltar. Jag nämnde också att Krille dreglat litegrann nu i två dagar, eftersom det inte hör till det normala med Krille.
 
Så han kollade först på tänderna och tandköttet på Krille och tryckte med en slags "pinne". Han reagerade lite på tandköttet på vänstersidan. Sedan gick vi vidare till benet där han gjorde en ordentlig koll! Sträckte ut benet åt alla håll som gick. Sedan så tryckte han även ihop benet och jämförde båda frambenen, för att kolla rörligheten som han inte hittade någon större skillnad på. Han tyckte inte heller att Krille kändes märkbart mycket svullnare i onda benet, även om han kände litegrann.
 
Veterinären konstaterade att Krille hade ont i "handleden". Det var där han fick reaktioner av Krille när han kände och klämde. Så vi bestämde oss för att röntga benet på honom. Så han fick sömnmedel och sedan när han somnat bar en sköterska iväg på honom och jag fick vänta i rummet pga att jag är gravid.
 
Sedan kom Krille tillbaka och även veterinären. Han passade då på att känna igenom benet igen och jämförde båda frambenen än en gång. Sedan sprang han iväg och kollade på röntgen bilderna och när han kikat fick även jag följa med och titta på dem. Allt såg fint ut, inget brott, spricka eller lös benflis. Dock kunde man se att han var mycket mer svullen i vänsterbenet än högerbenet (röntgade båda för att jämföra). De röntgade båda benen i två olika vinklar och där såg man tydligt att han var bra mycket mer svullen i vänster.
 
Så... Jag blev hemskickad igen och han ska få äta metacam i 10 dagar då det är smärtstillande och antiinflammatoriskt. Om en vecka har jag telefontid med veterinären då han ville följa upp hur det går. Men han tyckte att vi kunde ge detta några dagar till eftersom han faktiskt blivit lite bättre. Han sa också att Krille antagligen har en muskelskada i benet eller en senskada. Och att det är längre "tillfriskningstid" på sådana skador.
 
Om Krille inte är bättre om en vecka så kommer vi få åka in igen och antagligen titta närmre på senan och muskeln. Men veterinären trodde inte att det skulle behövas. Utan han trodde att Krille skulle bli bättre på en vecka, även om det bara är liiite bättre. För som sagt kan ju tillfriskningen av en muskelskada eller senskada ta bra lång tid. Så huvudsaken är att han inte blir sämre i alla fall.
 
Och han ska vara inne i den mån det går. Men det vet vi ju alla som känner Krille hur bra det kommer gå... Haha. Nej men jag ska försöka ha honom inne. Men blir han odräglig och ser bra ut i benet så ska han få gå ut. Det tyckte veterinären lät bra han också :-)
 
Såhär låg mina mysmissar förut <3
En låg spann på magen och en låg och spann bredvid!
Och jag som tyckte det var underbart med en katt ;) så det är perfekt med två!

RSS 2.0